Archie Lee Hooker

Events

Haarlemse Blues Club

Buy Tickets
  • Date: December 1, 2019
  • Time: 15:30
  • Location: Korte Verspronckweg 7-9, 2023 BS Haarlem, Netherlands
  • Venue: Haarlemse Blues Club

Archie Lee’s nummers zijn doordrenkt met zijn levenslied. Archie Lee Hooker, een volle neef van boogie-legende John Lee Hooker, werd geboren in Mississippi en verhuisde later naar Memphis, Tennessee. Als tiener vormde hij een gospelgroep genaamd The Marvellous Five die door de hele staat en naastgelegen staat Louisiana optraden. Later verhuisde Archie naar Californië om zijn oom John Lee Hooker te vergezellen; die niet lang daarna zijn mentor zou worden. Hij leerde hem alles over de blues dat hij wist en ze waren vaak samen op het podium en in de studio te vinden.

In 1995 toerde Archie Lee voor het eerst in Europa met Carl Wyatt and the Rhythm Kings en namen hier hun debuutablum ‘Suicide Blues’ op. Vandaag de dag heeft Hooker nog een viertal meer albums op zijn naam staan die erg goed ontvangen werden.

Sinds 2011 toert en speelt Archie Lee met deze band geraffineerde Europese muzikanten die hem tot grote hoogte brengen. Het nieuwste album ‘Chilling’ presenteert 13 nieuwe, zelf gepende nummers en is al geruime tijd reden voor grote festivals om deze fantastische band te boeken.

Wij zijn heel blij deze man en zijn band in het Haarlemse te kunnen presenteren!

Archie Lee Hooker – zang
Fred Barreto – gitaar
Nicolas Fageot – bas
Yves DeVille Ditsch – drums
Matt Santos – Hammond & harmonica

Archie Lee Hooker