Archie Lee Hooker

Events

Café de Stam Winterswijk NL

Buy Tickets
  • Date: August 25, 2018
  • Time: 21:00
  • Location: Misterstraat 71 7101ET Winterswijk
  • Venue: Café de Stam

Geachte heer/mevrouw,

Graag uw aandacht voor onderstaand persbericht. Het zou ons zeer verheugen wanneer u een en ander mee zou willen nemen in uw berichtgevingen. In de bijlagen vindt u enkele foto’s welke u rechtenvrij kan gebruiken ter ondersteuning van uw eventuele publicaties.

Zaterdag 25 augustus treedt de Amerikaanse bluesgrootheid Archie Lee Hooker op in café de Stam. Met zijn coast to coast bluesband zal hij die avond het publiek meenemen op een fantastische reis door de wereld van de blues. Niet alleen de zwaarmoedige blues, maar ook de levendige, meeslepende Rhythm & Blues komen aan bod! Denk bijvoorbeeld aan het beroemde “Boom Boom”, dat hij opnam met zijn oom en mentor John Lee Hooker.

Een unieke kans om de blues uit Amerika dicht bij huis te horen, zien en voelen. Blues is niet saai; maar vol leven!

Archie Lee Hooker’s nummers zijn sterk beïnvloed door zijn leven. Hij werd geboren in Missisipi, maar verhuisde later naar Memphis, Tennissen. Deze bijzondere stad deed zijn fantasie een vrije loop met hem nemen. Als tiener formeerde hij de “Marvellous Five” en speelde vooral in en rond deze grote stad, maar ook in New Orleans.

De volgende belangrijke stap in zijn leven was zijn vertrek naar California, waar hij zijn oom, de legendarische “John Lee Hooker” weer zag. Zijn oom nam Archie onder zijn hoede en leerde hem alles over de blues. Samen tourden zij jaren over de wereld en deden veel optredens en opnames samen.

In 1995 tourde Archie voor het eerst door Europa, samen met zijn vriend Carl Wyatt en de Rhythm Kings. Ze namen hun eerste album nog datzelfde jaar op. Tot 2011 heeft Archie Lee Hooker met deze band 5 albums opgenomen, welke wereldwijd met groot enthousiasme werden ontvangen.

In 2011 besloot hij een nieuwe band te formeren met Fred Barreto (Brazil) op lead gitaar, Nicolas Fageot (France) op bas en Yves Ditsch (Luxembourg) op drums. Matt Santos (Brazil) vergezelt de band dit optreden op bluesharp en orgel.

Dit nieuwe project nam in het najaar van 2016 haar eerste live dvd op en treedt op dit moment, waneer Archie in Europa is, op bij verschillende festivals en podia in Europa.

Bezetting voor deze avond:

Archie Lee Hooker Vocals
Fred Barreto Guitar
Nicolas Fageot Bass
Matt Santos Organ and Blues Harp
Yves “Deville” Ditsch Drums

Nog een keer alles op een rij:

Archie Lee Hooker & the Coast to Coast bluesband

Zaterdag 25 augustus
Café de Stam
Aanvang 21.30 uur
Kroeg open 20.00 uur
Entree: € 5,–

Wees op tijd, of reserveer tijdig. Vol is echt vol.

Met vriendelijke groet,

Archie Lee Hooker